Yrittäjäehdokkaita 6000

06.04.2017, HHe

Yrittäjien kuntavaaliehdokkaiden määrä koko maassa liki 6000. MTV3 uutiset haastatteli Kuopion Pohjois-Savolaisia yrittäjiä 5.4.2017. Linkki uutiseen.

77 vuotta Talvisodan päättymisestä

13.03.2017, HHe

Talvisota alkoi 30.11.1939 kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen ilman sodanjulistusta. Sota päättyi 13.3.1940, eli tasan 70 vuotta sitten. Tämä 105 päivää kestänyt sota vaati n. 26 000 suomalaisen hengen ja jätti n. 44 000 haavoittunutta. Lisäksi Suomi menetti sodan seurauksena  mm. Sallan ja Kuusamon itäosat, suuren osan Karjalasta. Kaiken kaikkiaan luovutetut alueet olivat 12 % Suomen pinta-alasta. Kotinsa menetti noin 430 000 suomalaista eli noin 12 % koko väestöstä. Kotinsa menettäneille pyrittiin löytämään uudet asuinpaikat muualta Suomesta säätämällä pika-asutuslaki. Sodan jälkeen perustettu Karjalan liitto pyrki puolustamaan karjalaisevakkojen etuja .Äiti on kertonut kuinka heitä, siis evakkoja, haukuttiin ryssiksi, mutta päällimmäisenä tuntuu kuitenkin olevan ne hyvät muistot auttavista ihmisistä. Yhteydenpito lapsena evakossa ollessa tavattuihin ihmisiin jatkuu edelleen.
Talvisodan aikana ja sen jälkeen syntyi myytti, ”talvisodan ihme”. Sen mukaan pienen Suomen urhoollinen taistelu ja menestys suurta ylivoimaa vastaan oli yli-inhimillinen suoritus, Sodan jälkeen Suomen kansa oli yhtenäisempi kuin koskaan aiemmin.

Kiitos siis teille kaikille sotaan osallistuneille ja sodanjälkeisen Suomen rakentamiseen osallistuneille, olette rakentaneet meille nykypolville hienon maan elää ja asua.

Talvisodan päättymisen muistokonsertti

12.03.2017, HHe

Kävin illalla Tuomiokirkossa Talvisodan päättymisen muistokonsertissa. Kirkko oli tupaten täynnä yleisöä, tosin nuorisoa en juurikaan nähnyt. Konsertti oli kerrassaan upea ja kyllä siellä näytti usealla ihmisellä silmäkulma kostuvan, kun Sotaveteraanien mieskuoro ja Rajalan koulun musiikkiluokkien kuoro esitti yhdessä Veteraanien iltahuudon. Kyllä se taas kerran kohotti isänmaalliset tunteet pintaan. Suuri kiitos teille sotiemme veteraanit. 

Senaattorikoulutus 2.3.2017

03.03.2017, HHe

Olin eilen illalla Savon Yrittäjien järjestämässä koulutuksessa. Paikalla oli parikymmentä yrittäjäehdokasta, vaihdettiin ajatuksia ja näkemyksia. Saatiin hyvää tietoa ja koulutusta kuntavaaleja ajatellen. Toki porukassa oli jo suunnaton määrä osaamista yrittämisestä, talousasioista, henkilöstöjohtamisesta ja etenkin tietämystä siitä kuinka asioita saa parhaiten vietyä eteenpäin eri yhteisöissä. Suuret kiitokset kaikille koulutuksen järjestämiseen osallistuneille ja onnea ja menestystä kaikille yrittäjäehdokkaille. Yrittäjyys on kunnan tärkein voimavara.

Ääni Perussuomalaisille = ÄÄNI LÄHIPALVELUILLE

15.02.2017, HHe

Joskus taannoin eräs vaatemerkki tunnettiin kolmesta L-kirjaimesta. Nykyään kolme L-kirjainta voi tarkoittaa esimerkiksi sanoja Lähialue - Lähipalvelut - Lähimmäinen. Tulossa on erityisen tärkeät vaalit kuntien ja kaupunkien osalta, nyt ei ratkaista ainoastaan Kuopion kehittämisen suuntaa, vaan mukana on myös Kuopioon liittyneet lähikunnat, tuoreimpana Juankoski. Kyseessä on siis mm. äänestäminen lähipalvelujen turvaamisesta. Äänestä siis Perussuomalaisia, se on ääni kuopiolaisten lähipalvelujen ja hyvän Kuopion puolesta.

Sivu 1 / 2 Seuraavat »